Video: De ce arată McBurgerul de pe afişe mai bine decât cel din pachet?

69

În restaurant, pregătirea unui hamburger nu durează mai mult de un minut. Pentru o şedinţă foto însă, acelaşi sandwich are nevoie de câteva ore bune de pregătiri. Un clip video explică de ce.

În răspuns la întrebarea unei cliente care a vrut să ştie de ce burgerii de pe afiş arată întotdeauna mai bine decât cei din restaurant, departamentul de marketing al McDonald's Canada a pregătit un clip "de culise". Acesta arată prin ce etape are de trecut un hamburger-model, înainte de a apărea într-o reclamă. Transformările lui includ şi o şedinţă de retuşare în Photoshop.

În studioul agenţiei de publicitate care se ocupă de promovarea companiei, responsabilul de marketing explică faptul că produsul fotografiat este făcut din exact aceleaşi ingrediente ca produsele vândute. Un stilist de mâncare aşează cu precizie matematică chifla, prăjeşte apetisant carnea şi… topeşte brânza cu un jet de aer cald, ca să arate cât mai realist. Toate ingredientele sunt poziţionate astfel încât să fie vizibile în imagine. La finalul şedinţei foto, imaginea obţinută este prelucrată pentru a-i elimina detaliile mai puţin estetice. Responsabilul de marketing a explicat că burgerii se vând fierbinţi, în cutii, iar aburul din cutie face chifla să se înmoaie.

Filmarea face parte dintr-o campanie globală de creştere nivelul de transparenţă privind compania. Nu toate eforturile sunt însă încununate cu succes. O tentativă a executivilor americani de a folosi reţeaua Twitter pentru a aduna opinii despre interacţiunea clienţilor cu magazinul a avut consecinţe neplăcute. Oamenii au folosit contrul #McDStories mai degrabă pentru a-şi exprima, în detaliu dezgustul faţă de mâncarea din restaurant.