Video: Eleve blocate în transă de un hipnotizator novice

231

Mai multe eleve de 12 și 13 ani au rămas „încuiate" într-o transă indusă în timpul unei serbări de sfârșit de an. Hipnotizatorul începător nu le-a mai putut readuce la starea de luciditate. El și-a sunat mentorul, care a „reparat" greșeala, după nu mai puţin de 5 ore!

Maxim Nadeau (20 de ani) a hipnotizat un grup de fete de la școala privată Collège du Sacré-Coeur, din Quebec (Canada) într-o demonstraţie care ar fi trebuit să distreze elevele, la serbarea de sfârșit de an. Doar că pe cinci dintre ele nu a mai reușit să le „trezească". Ciudat este că fetele luaseră parte la demonstraţie doar ca public.

Una dintre eleve a fost în transă timp de 5 ore și nu a putut fi readusă la realitate decât cu ajutorul mentorului lui Nadeau, Richard Whitbread. Sunat de urgenţă, Whitbread a hipnotizat din nou fetele, și le-a scos din transă cu o voce fermă.

Ulterior el a povestit că, atunci când a ajuns la școală, câteva dintre eleve stăteau cu capul pe masă, în timp ce altele priveau în gol. „Aveau ochii deschiși dar… 'nu era nimeni acasă'", a relatat hipnotizatorul.

Potrivit Canadian Press, alte 13 eleve au declarat că au avut dureri de cap și ameţeli după acest incident.

O elevă din public a povestit că experienţa a fost una de tipul experienţelor „extracorporale". „Nu știu cum să explic. E ca și cum nu mai ești acolo," a povestit Émilie Bertrand pentru CBC.

Nadeau spune însă că nu a fost îngrijorat de eveniment. „Să fii în transă îţi dă o stare de bine. Nu am fost stresat. Știam că vor ieși din transă."