Copiii tunisieni învaţă cum să facă cocktailuri Molotov

103

O revistă populară pentru copii din Tunisia este acuzată de incitare la violenţă din cauza unui articol în care le explică micilor cititori cum să facă un cocktail Molotov.

Revista Qaws Quzah (Curcubeu), dedicată copiilor între 5 şi 15 ani, a publicat la rubrica „cunoaştere" un articol în care este prezentat un istoric al acestui tip de armă, împreună cu instrucţiuni despre cum se poate realiza şi o diagramă.

Din respectiva pagină, băieţii au aflat că Molotov-ul este „o armă improvizată folosită în lupte, deoarece e uşor de făcut şi de folosit".

Mulţi părinţi au fost scandalizaţi când au văzut un asemenea articol într-o revistă de copii, mai ales în circumstanţele în care Tunisia încă se confruntă cu nelinişti sociale în urma revoluţiei de anul trecut.

Ministerul pentru Familie din Tunisia a deschis o anchetă care este probabil să ajungă înaintea unui judecător care să determine acuzaţiile împotriva editorilor. „Articolul încurajează comportamentul violent şi terorismul şi pune în pericol vieţile copiilor, încurajându-i să fabrice cocktail-uri Molotov", se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Familie din Tunisia, conform Daily Mail.