Desene explicite în manuale de educaţie sexuală

3125

La o școală din Germania, elevii de clasa întâi învaţă cum să folosească un prezervativ și cum să facă sex dintr-o carte „educativă" cu desene explicite.

Cartea intitulată „De unde vii?" le este recomandată copiilor de peste 5 ani și conţin desene ale unui cuplu în diverse stadii ale actului sexual. Textul care explică desenele nu este nici el deloc timid: „Când e atât de bine, încât nu se poate mai bine, Lisa și Lars ajung la orgasm" și continuă explicând „cum" se simte un orgasm.

Cartea a fost folosită pe post de manual de educaţie sexuală la clasele întâi de la o școală primară din Berlin. Părinţii s-au plâns de conţinutul explicit, dar școala nu a luat măsuri, până ce subiectul nu a ajuns în presă și la Senatului Berlinului, corpul administrativ al orașului, scrie Der Spiegel. Administratorii școlii au declarat că, deși cartea este în continuare disponibilă în școală, copiii nu au acces la ea.

Acesta nu este prima controversă iscată în Berlin din cauza educaţiei sexuale a copiilor. În urmă cu doi ani, Senatul Berlinului a înfuriat grupurile și organizaţiile religioase locale pentru că a prezentat în școlile primare un kit despre diversitatea sexuală. Acesta conţinea materiale despre homosexualitae, transsexualitate și le sugera profesorilor să își pună elevii de clasa a VII-a să joace pantomimă pe teme precum „orgasm", „porno", „sadomasochism", mai scrie Der Spiegel.

Se observă tendinţa ca educaţia sexuală a copiilor să promoveze diversitatea sexuală. În România nu se fac ore de educaţie sexuală în școli, dar săptămâna trecută s-a lansat prima plaformă video de educaţie sexuală din România, de către un grup de fete „feministe". Proiectul SEXUL vs. BARZA are scopul de a-i învăţa pe tineri totul despre „corp, sex, infecţii cu transmitere sexuală, contracepţie, stereotipuri de gen, minorităţi sexuale şi drepturile tinerilor", dar și faptul că homosexualitatea este un lucru normal.

Citiţi mai multe despre proiectul SEXUL vs. BARZA aici.

Niciun articol de afișat