aiQ(uestions): La AMiCUS Bucureşti încep dezbaterile cu IQ ridicat

122

Asociaţia AMiCUS îi învită pe studenţii bucureşteni la întâlnirile aiQ(uestions), o serie de dezbateri intelectuale care debutează cu patru prezentări de sinteză, luni, 8 aprilie, la ora 20.00 la Mansarda din strada Lucăceşti, nr.32.

Hub-ul intelectual creat de cei de la AMiCUS va fi deschis cu un eveniment-pilot care îi va aduce în faţa studenţilor pe Mihai Buliga, Cristina Ţînteşan, Petre Bîrlea şi Cristi Untea. Cei patru vorbitori promit să deschidă seria aiQ cu patru sinteze ale ideilor care îi pasionează în domeniile în care studiază.

Iată mai jos o scurtă prezentare a vorbitorilor şi a temelor pe care le vor aborda:

Mihai Buliga – Jocul credinţelorSuntem ceea ce credem că suntem. Credintele noastre sunt sistemul nostru de operare. Pe baza acestor două idei vom aborda împreună conceptul de gândire flexibilă.Mihai este licenţiat al Facultăţii de Psihologie și Știinţele Educaţiei din București.

Cristina Ţînteșan – „Predestinat" să îţi controlezi „destinul"Cine deţine controlul? Unde se află locul controlului – în interior sau în exterior? Şi cum putem obţine echilibrul?Cristina este studentă în anul II la Facultatea de Psihologie și Știinţele Educaţiei din București.

Petre Bîrlea – Stima de sineStima de sine este un concept central în dezvoltarea personală – practic, toate celelalte arii ale psihologiei unui individ se leagă de acesta. Vom afla ce este stima de sine autentică, vom da la o parte câteva mituri şi, mai ales, vom explora cateva căi pentru îmbunătăţirea ei.Petre este licenţiat în Sociologie, Psihologie și Studii Culturale Europene.

Cristi Untea – Semnale, frecvenţe și alte interferenţeVom descoperi împreună ce este sunetul, care sunt cele mai importante calităţi ale sale, cum îl percepem şi cum îl stocăm.Cristi este student în anul 4 în cadrul Universităţii Politehnică, Facultatatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei

Organizatorii spun că şi-au dorit să creeze o platformă în care studenţi din toate domeniile de formare să poată schimba liber idei valoroase din domeniul ştiinţific, cultural şi filozofic.  Urmăriţi programul întânirilor aiQ, pe pagina dedicată de Facebook.