America şi-a făcut dreptate!

97

„Dispariţia lui Osama bin Laden ar trebui să fie primită cu bucurie de toţi cei ce cred în pace şi în demnitatea umană", a spus Barack Obama, anunţând moartea celui mai căutat terorist al lumii. Dacă se oprea aici, ar fi avut un acord internaţional. Prin cuvintele ce au urmat - „s-a făcut dreptate" - Obama a deschis o cutie a Pandorei.

Christian Sălcianu analizează reacţiile faţă de moartea recentă a unuia dintre cei mai căutaţi terorişti ai lumii. Entuziasmul americanilor, imediat după anunţul despre uciderea lui Osama de către un comando american, a fost aspru criticat de lideri politici şi religioşi din întreaga lume. Preşedintele Obama a vorbit despre „dreptate", însă mulţi au calificat gestul SUA drept o „răzbunare". Articolul „America şi-a făcut dreptate!" dă titlul de copertă al ediţiei Semnele timpului din luna iunie şi îi provoacă pe cititori cu întrebarea: Poate o naţiune creştină să se bucure de uciderea unui om, chiar dacă este vinovat?

Editorialul „Oraşul pentru care încă se plânge" îndreaptă atenţia asupra conflictului israeliano-palestinian. Arabii cer recunoaşterea statului palestinian în graniţele din 1967. Premierul israelian a vorbit însă în faţa Congresului american şi a subliniat că Ierusalimul nu va fi divizat niciodată. Norel Iacob scrie despre mizele acestui conflict.

Secţiunea de Actualitate debutează cu articolul „Recursul iubirii – Va stinge dragostea lui Dumnezeu flăcările Iadului?". Pornind de la dezbaterile provocate de cartea pastorului Rob Bell, Love Wins (Dragostea învinge), Marius Necula supune atenţiei tema spinoasă a tensiunii dintre dragostea lui Dumnezeu şi pedepsirea păcătoşilor în Iad. Există Iadul? Vor fi chinuiţi păcătoşii veşnic? Sau, aşa cum spun unii, Dumnezeu va găsi o cale prin care să îi mântuiască pe toţi oamenii? Sunt întrebările pentru care se caută răspunsuri.

Pentru cei care au temeri şi care suferă de diverse fobii, Alina Kartman scrie în ediţia lunii iunie despre „Duşmanul din interior". Articolul care deschide secţiunea de Perspective nu se limitează la simpla notare a simptomelor, ci prezintă şi tratamentul necesar celor care suferă de „frică".

Florin Bică scrie, în contextul sărbătorii Rusaliilor, despre Cel care se află în centrul acestei sărbători a creştinilor ortodocşi: Duhul Sfânt. Sub titlul „Dumnezeul absent (din icoane)" sunt discutate aspecte precum personalitatea şi activitatea celei de-a treia Persoane a Trinităţii. Autorul pune superstiţiile şi legendele populare în contrast cu datele Bibliei despre Rusalii sau sărbătoarea Cincizecimii.

„Designul în natură" îl readuce în paginile revistei pe cercetătorul Timothy Standish, de la Geoscience Research Institute. Standish prezintă un istoric fascinant al concepţiilor umane cu privire la originile vieţii şi modul în care a fost creată lumea, începând de la Democrit şi filosofii greci, continuând cu autorii Bibliei, cu teologi precum Toma de Aquino şi filosofi ca David Hume sau Immanuel Kant, şi ajungând până la controversatul Charles Darwin – promotor al teoriei evoluţioniste.

Profesorul de Vechiul Testament Richard Davidson, autorul cărţii Flame of Yahweh, vorbeşte într-un interviu exclusiv acordat revistei Semnele timpului despre „Cele zece feţe ale sexualităţii". De ce a creat Dumnezeu bărbatul şi femeia? De ce a creat-o Dumnezeu pe Eva dintr-o coastă a lui Adam? Este sexualitatea destinată doar procreării? Care este idealul lui Dumnezeu cu privire la sexualitatea umană? Sunt doar câteva dintre întrebările la care profesorul Davidson oferă răspunsuri pertinente.

Cristina Săndulache scrie în rubrica „Ultima pagină" despre acuzaţia vehiculată că Biserica s-ar fi opus, în trecut, disecţiilor pe cadavre. Este o legendă sau un fapt istoric?

Ediţia lunii iunie a revistei Semnele timpului aduce şi rubricile „Conexiuni" şi „Retrospective", cu ştiri şi informaţii de actualitate şi de interes.