CNA, împotriva discriminării femeilor în audiovizual

24

Consiliul Naţional al Audiovizualului intenţionează să redacteze un cod de bune practici în audiovizual, care să restrângă posibilităţile de a jigni „un şef de instituţie femeie, un politician femeie, un vector de opinie femeie".

Anunţul a fost făcut de preşedintele instituţiei, Laura Georgescu, în cadrul unui maraton de dezbateri ce a avut loc miercuri, la Palatul Parlamentului. La maratonul intitulat „Discriminarea de gen în domeniul audiovizualului" au participat reprezentanţi din mediul juridic, politic, academic şi ai societăţii civile, precum şi reprezentanţi ai posturilor de radio şi televiziune.

Discuţia urmează altor campanii iniţiate de CNA, precum „Campionii se Nasc Acum!", „Audiovizualul între ficţiune şi realitate", „Libertatea de exprimare – drept fundamental sau absolut?" şi „Nu vă uitaţi copiii la TV – Vezi ce vede copilul tău".

În plus, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, o petiţie online cu scopul de a evalua interesul public în programele de televiziune şi de radio şi de a îmbunătăţi legislaţia curentă. Petiţia se numeşte „Interesul public mai presus de gustul publicului" şi a strâns până acum 12.260 de semnături.