Eveniment: Marea zi a celor mici, la EVS

49

Pe 27 mai, Editura Viaţă și Sănătate a pregătit reduceri între 25-50% la toate materialele pentru copii: reviste, cărţi de poezii, de colorat, cu povești, jocuri și activităţi educative. Florin Bică, coordonatorul Departamentului de Carte pentru Copii, în cadrul editurii, ne oferă detalii despre eveniment.

Semnele timpului: Editura Viaţă şi Sănătate (EVS) organizează luni, 27 mai, evenimentul Ziua celor mici… Despre ce este vorba?

Florin Bică: Este o ocazie gândită pentru a veni în întâmpinarea părinţilor, a bunicilor şi a educatorilor, mai ales că se apropie Ziua Copilului şi sfârşitul anului şcolar. Concret, luni, 27 mai, cărţile pentru copii publicate de Editura Viaţă şi Sănătate vor fi oferite cu reduceri de preţ care variază între 25 şi 50%. Întrucât preţurile practicate de EVS sunt oricum mai mici faţă de cele ale pieţei, avem convingerea că această ocazie va atrage multe persoane interesate.

ST: Cât de mici sunt „cei mici", cei vizaţi de ofertă?

FB: Cărţile noastre vizează copii cu vârste între 3 şi 15 ani. Oferta include cărţi de colorat, cărţi cu jocuri şi activităţi, povestiri, romane, poezii, materiale educative şi reviste. Practic, avem câte ceva pentru gustul şi nevoile fiecăruia.

ST: Sunt şi noutăţi?

FB: Da, avem câteva titluri noi… Aş aminti, Minunata aventură a Bibliei de-a lungul secolelor, o carte care prezintă pe limba copilului povestea scrierii, a păstrării şi a transmiterii Bibliei de-a lungul timpului. Un alt titlu nou este Batistă, şerveţel, o carte de poezii, cu ilustraţii, din Colecţia Buburuze. Aş aminti şi Detectorul de isteţi, Mielul Alb, Bujori în obrăjori

ST: Ce recomandă cărţile editurii? „De ce de la Viaţă şi Sănătate şi nu de la altă editură?" s-ar putea întreba părinţii.

FB: Evident, n-o să spun nimic de genul: „Noi facem cele mai bune cărţi!". Dar cred că oferta noastră include cărţi care merită atenţia publicului. O merită pentru că încercăm să le oferim copiilor cărţi care să le vorbească despre valori şi despre importanţa moralei creştine. Cărţile de la EVS îi pot ajuta să se dezvolte, să-şi crească şi mintea odată cu trupul şi să relaţioneze frumos cu cei din jurul lor.

ST: Ce ne puteţi spune despre revista Nota 10? Este şi ea în oferta din 27 mai?

FB: Vom oferi spre vânzare numerele mai vechi, adică cele apărute de la începutul anului, în măsura stocului disponibil. În plus, pentru cel puţin o carte comandată, clientul va beneficia de o reducere de 10% la abonamentul pentru revista Nota 10. Şi pentru că tot mi-aţi dat ocazia, îi încurajez pe părinţi şi învăţători să răsfoiască această revistă. Sunt sigur că le va plăcea şi vor dori să o ofere cât mai multor copii…

ST: Poate că unii nu au avut ocazia să vadă revista…

FB: Aşa e, însă, dacă vor intra pe site-ul www.viatasisanatate.ro, la Resurse: Cărţi gratuite: Copii, vor găsi primul număr al revistei Nota 10, în format PDF şi îl vor putea descărca gratuit. În felul acesta îşi vor forma o idee despre aspectul şi conţinutul revistei.

ST: Cine poate să comande cărţi cu ocazia ZCM şi cum?

FB: Comenzi poate face oricine. Orice mămică sau tătic, bunică sau bunic, educatoare, învăţătoare sau profesor… În ce priveşte modalităţile de comandă, acestea sunt mai multe. Se pot face comenzi direct pe site-ul editurii – www.viatasisanatate.ro – sau prin e-mail, la adresa: comenzi@viatasisanatate.ro De asemenea, se pot face comenzi telefonice, la unul dintre numerele următoare: 021 323 00 20 sau 0726 71 46 64.

ST: Va fi la fel ca în cazul celorlalte evenimente organizate de Editura Viaţă şi Sănătate? Mă refer la cele 24 de ore…?

FB: Da, operatorii noştri telefonici vor prelua comenzi timp de 24 de ore, între orele 0 şi 24.

ST: Alte surprize pentru cititorii cărţilor pentru copii de la Editura Viaţă și Sănătate?

FB: Da, ar fi câte ceva… Dacă intră pe site-ul editurii, la Resurse: Cărţi gratuite: Copii, vor putea descărca gratuit o carte cu rime pentru preșcolari. Cartea, intitulată Rime pentru dinţi de lapte, este în format PDF. În plus, pentru cei care vor face comenzi de minim 70 de lei, transportul prin poștă va fi gratuit, iar pentru cei care vor face comenzi de minim 120 de lei, livrarea se va face prin curier, gratuit. Nu uitaţi! Luni, 27 mai, este Ziua celor mici!