Google Zeitgeist: 2011 în analiză (video)

23

Anul 2011 a fost un an plin de vicisitudini, de răscruci, de revoluţii, de omagii, de posibilităţi, de inspiraţie. Așa își începe Google retrospectiva asupra anului care se încheie, într-un videoclip impresionant intitulat „Zeitgeist 2011 în analiză".

„Zeitgeist" este o expresie consacrată din limba germană care înseamnă „spiritul timpului". Google a preluat-o pentru a ilustra marile curente ale anului 2011, în funcţie de subiectele cel mai frecvent căutate pe Internet.

În fiecare an, Google, care la ora actuală este cel mai popular motor de căutare online, publică o serie de statistici bazate pe agregarea a milioane de interogări primite zilnic. Compania folosește în realizarea statisticilor diverse instrumente care reflectă tendinţele globale, regionale, trecute și prezente, în ceea ce privește căutările internauţilor.

„Zeitgeist a sortat miliarde de căutări Google pentru a surprinde primele zece interogări cu cea mai rapidă creştere la nivel mondial în acest an, precum şi restul spiritului anului 2011,” informează site-ul specializat googlezeitgeist.com.

Topul primelor 10 cele mai căutate expresii pe Google cuprinde următoarele cuvinte (în ordinea prestanţei):1. Rebecca Black2. Google+3. Ryan Dunn4. Casey Anthony5. Battlefield 36. iPhone 57. Adele8. 東京 電力 (Tokyo Electric Power Company)9. Steve Jobs10. iPad2

Alături de top, compania a publicat și un clip video impresionant, care survolează cele mai marcante evenimente ale anului 2011. Semnele timpului nu a lăsat niciunul dintre aceste evenimente să treacă neobservat. De-a lungul anului am analizat împreună toate momentele evidenţiate de Google:

Cutremurul din Japonia urmat de un tsunami Inundaţiile din Brazilia Moartea lui Osama Marcarea a 10 ani de la atacurile teroriste asupra blocurilor World Trade Center Lansarea programului Space Shuttle Sfârșitul unor războaie Independenţa Sudanului de Sud Revoluţia din Tunisia Protestele din Egipt Grevele de la Atena Mișcarea Occupy Wall Street Decesele unor personalităţi cu renume internaţional precum Elizabeth Taylor, Betty Ford, gurul indian Sathya Sai Baba Joe Frazier, Steve Jobs Nunta prinţului William

Clipul celor de la Google se încheie cu răsuflarea „we made it" („am reușit") și îndemnul motivator, cu ecou comercial, „search on" („continuă să cauţi"). O invitaţie la care Semnele timpului adaugă „Gândește mai departe”.