Jack Osbourne, diagnosticat cu scleroză multiplă

694

Generaţia MTV care între anii 2002-2005 a putut petrece timp în „Familia Osbourne" uitându-se la reality show-ul care îi urmărea peste tot pe membrii familiei starului rock Ozzy Osbourne, au primit o veste-șoc. Fiul cel mic al lui Ozzy, Jack Osbourne a fost diagnosticat cu o boală incurabilă: scleroză multiplă.

Familia starului a spus că Jack a fost diagnosticat la începutul anului, după ce și-a pierdut 60% din vederea ochiului drept.

Jack a aflat despre boala sa, la două săptămâni după ce logodnica lui a dat naștere unei fetiţe, Pearl. „Momentul e așa de prost," a declarat starul. „Tocmai mi s-a născut un copil, la lucru îmi mergea totul grozav. Mă tot întrebam: 'De ce acum?'".

Și părinţii lui au fost șocaţi de diagnostic. „Dacă era vorba de mine, te-ai fi gândit 'Ozzy are o reputaţie, care s-a răzbunat pe el', dar Jack e un tip atât de bun!", a declarat fostul rocker Black Sabbath. Mama lui Jack a spus că s-a întrebat dacă nu cumva este de vină: „Ce am mâncat sau am băut când am fost însărcinată? Simt că este cumva vina mea."

Vestea a fost făcută publică duminică, într-un interviu pe care Jack l-a acordat revistei People. Tânărul a declarat în alt interviu că la început a fost furios și supărat, însă că acum a adoptat o atitudine de „adaptare și depășire" a situaţiei. Jack, care are 26 de ani, spune că s-a decis să vorbească pentru a conștientiza oamenii cu privire la boala aceasta.

Scleroza multiplă are o paletă largă de simptome, începând de la epuizare fizică, la orbire temporară, pierderea coordonării și dificultăţi de vorbire. Este o boală imprevizibilă care se manifestă diferit de la om la om. Unul din cinci bolnavi suferă de o formă benignă a bolii, care nu dizabilitează. Alţi 15% însă au o formă progresivă a bolii, care se înrăutăţește constant.

Jack Osbourne, un entuziast al sporturilor extreme, așa cum îl descrie BBC, urmează un tratament bazat pe administrarea zilnică a unor medicamente, terapii holistice și schimbări ale stilului de viaţă.