Martirii de azi

32

    Creştinismul este cea mai oprimată religie la nivel mondial, între 200 şi 400 de milioane de creştini fiind discriminaţi şi persecutaţi. Anual, peste 150.000 de creştini sfârşesc prin a fi ucişi, în ciuda faptului că, potrivit articolului 18 din Declaraţia Drepturilor Omului, „orice fiinţă umană are dreptul la libertatea gândirii, de conştiinţă şi religie". Este un scurt fragment din articolul „Martirii de azi", care dă titlul de copertă al ediţiei Semnele timpului din luna septembrie.

    „Paradoxurile libertăţii" este titlul editorialului semnat de Norel Iacob, prin care atrage atenţia asupra paradoxurilor trezite în mintea cititorului reflexiv de subiectul sensibil al interacţiunilor sociale în raport cu libertatea religioasă şi de conştiinţă.

    Secţiunea de Actualitate aduce în premieră trei articole care abordează subiecte din domeniul politic. Florin Bică scrie despre situaţia dramatică din Coreea de Nord, cel mai mare lagăr al lumii, unde încălcarea flagrantă a drepturilor omului este o realitate cotidiană. Florin Lăiu are în atenţie dezbaterea publică, de dată recentă, despre emiterea de către BNR a unei monede cu chipul Patriarhului Miron Cristea. Dosarul confruntării dintre Iran şi SUA, completat constant cu noi declaraţii, sancţiuni şi ameninţări, reprezintă tema articolului „Un război fără sfârşit sau războiul sfârşitului?" – o investigaţie realizată de Christian Sălcianu. În aceeaşi secţiune de Actualitate se înscrie şi articolul de fond, semnat de Marius Necula, care ne atrage atenţia asupra realităţii majore a persecutării creştinilor în ţările cu populaţii majoritar musulmane, realizând totodată conexiuni cu persecuţiile din istoria tumultuoasă a Bisericii primelor secole.

    În rubrica Perspective, cititorii ediţiei din luna septembrie vor găsi două articole pe teme sociale. Adrian Bocăneanu revine cu partea a II-a a articolului „Planeta sinucigaşilor", în care prezintă indicii care pot ajuta la recunoaşterea tendinţelor suicidale, creionând totodată o perspectivă creştină asupra acestui subiect controversat. Articolul Alinei Kartman, „Liberalismul în Iran", întregeşte perspectiva ediţiei asupra societăţii iraniene, arătându-ne o faţă mai puţin cunoscută a „covorului persan". Rubrica de Biblie este acoperită de articolul „Daniel pe soclul istoriei", semnat de Florin Lăiu care face o introducere bogată cărţii biblice a profetului Daniel, identificând principalele direcţii hermeneutice care au definit, de-a lungul timpului, modul în care în care profeţiile acestei cărţi au fost interpretate.

    Revista Semnele timpului are 48 de pagini, costă 4,5 ron și se găsește în librăriile Sola Scriptura, în centrele de carte și la agenţii de vânzări ai Editurii Viaţă și Sănătate. Pentru evenimente publice (ziua ușilor deschise, simpozioane, concerte) și comenzi de volum oferim discount. Pentru publicitate, rate-card și profilul revistei, accesaţi secţiunea publicitate.

    Puteţi să vă abonaţi oricând în cursul anului la revista Semnele timpului, pe o perioadă de 6 luni (24 ron) sau 12 luni (48 ron). Contact: redactie@semneletimpului.ro, tel. 021 323 00 20 (interior 107).

    Semnele timpului – Gândește mai departe