Neil Armstrong, primul om din istorie care a pășit pe Lună, s-a stins din viaţă luna trecută. În urma sa, a rămas o lume recunoscătoare pentru exemplul lui inspirator.

Peste 500 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit, pe 20 iulie 1969, aselenizarea navei Apollo 11, urmată de cuvintele memorabile: „Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru umanitate."

Într-o declaraţie citată de CNN, familia Armstrong subliniază că, „deşi plângem pierderea unui om foarte bun, sărbătorim totodată viaţa lui remarcabilă şi speranţa că aceasta constituie un exemplu pentru tinerii din întreaga lume să muncească mult pentru a-şi realiza visele, să fie dispuşi să exploreze şi să împingă limitele şi să slujească în mod altruist unei cauze mai mari decât ei înşişi."

Un clip omagial prezintă sentimentele celor care l-au cunoscut mai îndeaproape pe Armstrong, din poziţia de colegi sau angajaţi NASA.

Gene Cernan, astronaut Apollo sintetiza misiunea pionierului spunând că acesta „voia doar să știe că alţi puști ar putea fi inspiraţi – nu doar de realizările lui, ci de realizările unei ţări. Imposibilul este posibil – tot ce ai de făcut este să încerci și să îl faci… Voia doar să îi inspire pe tineri să viseze."