O viaţă împlinită în prezenţa lui Dumnezeu | Tabloul

O viaţă împlinită e construită pe temelia credinţei și a dorinţei de a imita caracterul lui Dumnezeu, într-o lume conceptualizată în jurul adevărului.

Cum să depășești barierele fără a încălca limitele

Cu ajutorul acestui tipar (depășirea barierelor fără a încălca limitele), mi-am îmbogăţit abilităţile și perspectiva despre mine însumi din ce în ce mai mult.

Tot ce poţi mai bine

„Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. (…) Pot totul în Hristos, care mă întărește.” (Filipeni 4:8,13) – Florence!? Așteptând răspunsul,...

Obârșia motivaţiei

Motivaţia reprezintă mai mult decât dorinţa de a te trezi dimineaţa cu entuziasm și drag de viaţă, determinând în mare măsură felul în care viaţa este trăită.

În cursă cu propriul potenţial

Deși evit afirmaţiile categorice sau absolute, îndrăznesc să risc cu această ocazie, spunând că nu există absolut nimeni care să-și atingă întregul potenţial în oricare aspect al vieţii în care are potenţial. Dacă am asemăna viaţa cu jocurile olimpice, atunci am înţelege ușor două lucruri fundamentale: nu poţi fi primul la toate probele și, chiar și...

Rutina mea pentru dezvoltare

„Să faci cunoștinţă chiar și cu o singură carte bună îţi poate schimba viaţa.“ Pe tine ce te motivează să citești următoarea carte și care este aceea?

Este mai bun sfârșitul unui lucru decât începutul lui?

Întrebarea „este mai bun sfârșitul unui lucru decât începutul lui?” nuanţează afirmaţia lui Solomon, considerat în Biblie cel mai înţelept om care a trăit vreodată.

Despre motivaţie, confort și amânare…

Am acceptat provocarea de a scrie despre motivaţie gândindu-mă că este o sarcină ușoară, după atâtea discursuri motivaţionale citite, ascultate sau rostite.

„În lumea fioroasă de sub ceresc”

Privind în urmă, realizez cum lumea fioroasă de sub ceresc e îmblânzită, în momente decisive, prin comunicarea pe acea scară biblică a lui Iacov.

Cum crești un vis de-o viaţă

Scoateţi din arhivă anii de liceu și răsfoiţi meticulos fișierul cu amintirile fiecărei zile. Nu cumva regăsiţi cu o precizie hipertimestică detaliile hainelor, ale casei, ale camerei, ale școlii, ale clasei?

Între oameni și cărţi

Întâlnirile programate și întâmplătoare cu oameni și cărţi au creionat mereu spaţiul unei creșteri uneori inegale, alteori (ne)satisfăcătoare, despre care se poate spune, la un bilanţ de etapă, un singur lucru cert: nu a eliminat decalajul de care scria Green, între omul care sunt și cel care aș vrea să fiu.

În acord cu omul din oglindă

Nu putem să ne susţinem motivaţia dacă nu ne conectăm zilnic la sursa ei, la ceea ce o generează; dacă nu depunem constant eforturi pentru a ne reaminti de ce ne îndreptăm într-o direcţie și cum să ajungem acolo, de bunăvoie și nesiliţi de nimeni, exercitând liberul-arbitru în ciuda limitărilor de rigoare.

Momentele mele astrale

Se spune că Dumnezeu lucrează prin oameni. Sunt convins că oamenii evocaţi în legătură cu momentele mele astrale – și am ţinut să-i nominalizez pe toţi – au contribuit, fiecare în felul lui, la reîntâlnirea mea cu Divinitatea.

Dezrobirea unui om liber

Louis Zamperini a simţit de foarte multe ori mirosul straniu al morţii. Supravieţuind însă, a ales să ierte impardonabilul, și să inspire o lume întreagă.

Eu nu voi urî

Izzeldin Abuelaish a scris o carte, tradusă acum în 13 limbi, „Eu nu voi urî“, în care vorbește despre ura care a dus la moartea fiicelor lui: „Ura este o otravă, un foc ce te mistuie pe dinăuntru.“

Ce facem cu oamenii răi?

„De ce nu pot oamenii buni să-i înveţe pe oamenii răi să fie buni?” și-a întrebat Madeleine mama, cu inocenţa celor șapte ani ai ei.

Curajul care te transformă în om

Curajul e o virtute aparte: spre deosebire de alte virtuţi ce se pot forma și șlefui treptat, curajul nu-și face simţită prezenţa decât spontan și pe deplin în situaţii în care se și cere să acţionezi, dovedindu-l.

Ultimul om din apă

Nu este deloc ușor să înţelegi sacrificiul de sine, capacitatea unor oameni de a pune viaţa altora mai presus de propria viaţă.

Marii și micii samariteni milostivi ai lumii

Legătura dintre dăruirea de bani și fericire este mai puternică decât cea dintre sponsorizarea unor cauze și PIB-ul unui stat.

Nimeni nu este complet rău și nevrednic de iertare

„Nimeni nu este virtuos, curat și pur – și nimeni nu este complet rău și nevrednic de iertare. Viaţa mea este o expresie a acestui lucru.“

Deschizătorii de drumuri

Evgheni şi Svetlana Isaev au demonstrat că trecutul nu împiedică pe nimeni să îşi schimbe complet viaţa, deschizând drumuri şi devenind mândria unei naţiuni.