Filmul independent „The First Grader" va avea premiera la Los Angeles şi New York. Producţia aduce pe ecrane povestea celui mai bătrân elev din lume.

Filmul prezintă povestea inspiratoare a lui Kimani Maruge, un bătrân din Kenia, care s-a înscris la şcoală la vârsta de 84 de ani, după ce guvernul a promulgat legea gratuităţii învăţământului elementar. Premiat deja la festivaluri de film, „The First Grader” este o raritate în industria cinematografică, fiind realizat cu o distribuţie africană aproape în totalitate, notează urbanchristiannews.com.

Maruge a participat la Summitul ONU – Millenium Development – de la New York, în 2005, unde a vorbit despre importanţa educaţiei elementare. Ulterior, a devenit un simbol al organizaţiilor care militează pentru accesul liber la educaţie.

Maruge a declarat presei că s-a înscris la şcoală pentru că „speră să înveţe să citească Biblia, întrucât nu are încredere în versiunea pe care o ascultă în fiecare săptămână la biserică”, conform BBC. Kimani Maruge a încetat din viaţă în august 2009.