Schimbări de paradigmă? 5 idei care ne vor remodela existenţa

27

A locui singur – o normă

Cea mai recentă ediţie a revistei Time aduce în atenţia cititorilor 10 tendinţe care îşi fac un loc tot mai proeminent în lumea de azi. Articolul de fond se intitulează "10 idei care îţi schimbă viaţa". Te invităm să comentezi 5 dintre aceste idei şi să ne spui care dintre ele ţi-au atras atenţia, şi cum crezi că îţi vor afecta existenţa. 

Jurnaliştii de la Time prezintă o statistică cel puţin interesantă. Dacă în 1950, circa 4 milioane de americani trăiau singuri în propriul apartament, astăzi numărul lor a ajuns la 33 de milioane. În procente, comparaţia opune 9% din populaţia ţării (în 1950) şi 28% (în 2011.).

 

Cu capul în nori

Copleşiţi de torentul de informaţie de reţinut, am început să delegăm sarcina ţinerii de minte motoarelor de căutare şi smart phone-urilor. Se zvoneşte că nu va mai dura mult până ce vom putea folosi Google prin intermediul ochelarilor de vedere pentru a identifica, de exemplu, persoana pe care o avem în faţă, şi cu care stăm de vorbă.

 

Amprenta ecologică

Informaţiile despre impactul pe care existenţa noastră îl are asupra mediului ne parvin astăzi cu o frecvenţă şi o accesibilitate fără precedent în istorie.

 

Creşterea generaţiei N/A

Numărul celor care se declară fără religie este în creştere. Această tendinţă de creştere a numărului de oameni care nu sunt suficient de convinşi de ateism, dar nici mulţumiţi de religie, prefigurează o schimbare a peisajului spiritual în următorii ani.

Alimentele care ţin o veşnicie

Tehnologiile de prezervare a alimentelor sunt atât de avansate încât nu este de neconceput ca o conservă să aibă termen de valabilitate 30 de ani.