Spionaţi de Casa Albă – ediţia ST iulie

51

Nu aduce anul ce aduce miezul verii la Semnele timpului. Ediţia din luna iulie vine cu două analize majore: o evaluare în urma unui eveniment istoric – legalizarea căsătoriilor homosexuale în Statele Unite şi o sinteză de semnificaţii ale unui scandal care încă ţine o lume întreagă în suspans – cazul Snowden (cover).

După ce a respins deviza Nihil sine Deo, Comisia de revizuire a Constituţiei a aprobat totuși recunoașterea nominală a rolului istoric al Bisericii Ortodoxe Române, alături de celelalte culte religioase, menţionate doar in corpore, în constituirea și modernizarea statului român, scrie Norel Iacob în editorialul care deschie ediţia de ST din luna iulie. „Nimic fără biserică sau nimic fără libertate?" e provocarea la care editorialul invită cititorii să gândească un răspuns.

„Cât de întemeiată poate fi o căsătorie homosexuală" se întreabă Marius Necula, într-un articol în care discută despre amendamentul BOR, respins cu doar 6 voturi pentru, 12 voturi împotrivă şi o abţinere.

Sub titlul „Spionaţi de Casa Albă", Eliza Berzescu porneşte pe urmele lui Edward Snowden, spionul zilei, care a declarat recent că, la locul de muncă, "avea autoritatea de a urmări pe oricine (…) chiar şi pe preşedinte".

„Cum se vede fenomenul feminist din perspectiva Bibliei?" este întrebarea pe care o lansează Cristina Săndulache, înainte de a promite că va arăta „ce are Biblia de reproşat acestei mişcări".

Uciderea în plină stradă a unui militar a redeschis o discuţie veche referitoare la pericolul Islamului în Europa. Detalii nuanţate oferă Denisa Stamate.

O radiografie realistă a unui fenomen în continuă expansiune o oferă Corina Matei care scrie, în ediţia aceasta, despre „Singurătate – o vină personală?".

Elizabeth Smart avea doar 14 ani când a fost răpită din dormitorul ei de un dezaxat care a abuzat-o în repetate rânduri. Povestea ei şi alte două istorii despre valoarea indestructibilă a omului fac obiectul articolului intitulat „Moştenirea" şi semnat de Alina Kartman.

Dr. Robert Ancuceanu propune o temă neglijată în discursul pestriţ al mediei despre alimentaţia sănătoasă: diversitatea. Despre aceasta, Ancuceanu scrie că este „adevăratul elixir al sănătăţii". Vă invităm să descoperiţi şi ce argumente are.

Ediţia se încheie cu un interviu care promite să deschidă accesul într-o lume mai puţin popularizată: aceea a sondării abstracte, pentru scopuri practice în postmodernism. Adrian Bocăneanu discută cu Sarah Asaftei, fost director asociat al Centrului adventist pentru studiul secularismului şi al postmodernismului.

Niciun articol afișat