Unchiul Lucian încântă copiii cu povestiri de seară

533

„Unchiul Lucian" le spune copiilor „povestea de seară" cu ajutorul internetului. De la lansarea site-ului www.povestireadeseara.ro, 1.700 de utilizatori au accesat pagina web pentru a asculta poveştile unchiului Lucian.

Primul volum de povestiri a fost filmat în 2009 într-un studio din Bucureşti, proiectul fiind gândit în ideea de a ocupa cu folos timpul copiilor, notează evz.ro. Ideea a prins, iar povestitorul Lucian Cristescu a primit reacţii chiar şi din Statele Unite, de la părinţi încântaţi de proiect şi de faptul că cei mici stau şi ascultă seară de seară povestirile unchiului. Au urmat încă două volume, în 2010, care s-au bucurat de asemenea de aprecierea publicului român din ţară și din diaspora.

„Le-am spus odată o poveste cu un trib de canibali. I-am uns cu funingine pe faţă, i-am lăsat să-mi lege mâinile, ca şi cum eu aş fi fost ăla de trebuia mâncat. Au dansat în jurul meu, hara-hara, huru-huru, hai să mai mâncăm pe unu', şi au înţeles din povestea asta că sunt pe lume oameni diferiţi, culturi diferite…", le-a spus povestitorul celor de la evz.ro.

O nouă serie de povestiri a fost filmată în această vară în peisajele maramureşene, în locuri de basm, printre căpiţe de fân şi oile de la stână, sau în ateliere de tâmplărie şi fierărie. Ideea de a filma noua serie în Transilvania i-a aparţinut chiar povestitorului care este convins că lumea satului este lumea în care se nasc poveştile. Al patrulea album se află acum în faza de postprocesare video.

„Mi-aș dori ca aceste povestiri să ajungă la fiecare copil ca inimioara lor să fie înveselită și fără chiar să știe, Dumnezeu să se oglindească lor. În iarna asta avem planuri pentru filmarea unui al 5-lea album. Planul este dă filmăm non-stop până voi muri. Mi-ar plăcea să găsim distribuitor naţional, pentru că ar fi păcat să spun povestirile doar pentru câţiva aleși care au acces la ele”, a declarat pentru semneletimpului.ro, Lucian Cristescu.

  

DVD-uri cu povestirile unchiului Lucian pot fi cumpărate de pe net. Sunt în producţie şi variante în format audio pentru iPod, respectiv în format video pentru iPad şi iPhone.

Lucian Cristescu este pastor şi profesor la Institutul Teologic Adventist, unde predă cursuri de omiletică.