Studiu: Ce regrete au cuplurile divorţate

790

Seddons, o firmă de avocatură din Londra, împreună cu Fundaţia pentru Căsătorie au efectuat un studiu pe un eșantion de 867 de persoane care au trecut prin divorţ, cu privire la regretele pe care aceștia le au. O treime din participanţi au declarat că regretă  cel mai mult efectul pe care divorţul l-a avut asupra copiilor, informează Huffington Post.

Cuplurile au menţionat că au observat schimbări în copiii lor după ce a avut loc divorţul. Schimbările au fost evidente în starea emoţională a copiiilor, au mărturisit 32% din părinţi. Iar 22% din părinţi au spus că notele și performanţele școlare au fost afectate.

În același timp, 24% din participanţi susţin că divorţul lor nu a avut nici un efect asupra copiilor, iar 7,61% au declarat că divorţul a avut un impact pozitiv asupra copiilor.

Participanţii au mai indicat că regretă impactul finainciar (24,34%) și modul în care a avut loc divorţul (21%). Se pune, desigur, întrebarea ce pot face părinţii pentru a-i proteja pe copii în cazul unui divorţ. Psihologul Joe Nowinski subliniază că este foarte important să-i îndrumi pe copii și să-i ai în atenţie în primii trei ani de după despărţire.

„Se pare că primii trei ani sunt cruciali. Copilul tău poate redeveni optimist și încrezător. Copilul tău este capabil să treacă peste această răsturnare de situaţie, dar are nevoie de sprijin și îndrumare", informează Nowinski. „Părinţii care divorţează și au copii mici trebui să se asigure că aceștia sunt în stare să formeze și să menţină un atașament puternic și stabil. Dacă divorţul impietează acest proces, copilul va fi împiedicat în dezvoltarea sa chiar înainte să pășească în viaţă", a adăugat psihologul.