Poligamia şi homosexualitatea, promovate în şcolile din Canada

418

Mai multe postere care promovează „dragostea fără gen" au împânzit şcolile din Toronto (Canada), încurajând elevii să accepte sau să tolereze diferite orientări sexuale, inclusiv homosexualitatea şi poligamia.

Posterele înfăţişează o colecţie de diferite cupluri, reprezentate de figurine masculine şi feminine- bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, bărbat cu femeie, bărbat sau femeie cu cineva în scaun cu rotile şi nu în ultimul rând, trei figurine grupate, un bărbat şi două femei sau invers.

Mai mulţi părinţi au fost scandalizaţi de această campanie realizată de Inspectoratul Şcolar din Toronto. „Este cu siguranţă o campanie controversată printre părinţi, mai ales pentru cei religioşi," a declarat Doretta Wilson de la o organizaţie canadiană ce susţine educaţie de calitate. Ea a sugerat că cei de la Inspectorat au mers prea departe în încercarea lor de a fi corecţi, notează Christian Post.

Canada a legalizat căsătoriile homosexuale în iulie 2005, dar poligamie este considerată în continuare o infracţiune.

Inspectoratul a încercat să apere decizia de a pune aceste postere în şcoli, spunând că imaginea celor trei figurine gupate nu repretintă în niciun fel poligamia. „Imaginile au fost gândite să sprijine dreptul individului de a alege pe cine vrea să iubească, indiferent de gen," a declarat Ryan Bird, purtător de cuvânt, pentru Christian Post.