Rusia va interzice cuplurilor gay străine să adopte copii

67

Parlamentul rus va interzice cuplurilor gay străine să adopte copii, chiar dacă ţăra din care cuplul este originar a legalizat căsătoria gay și dreptul la adopţie al persoanelor necăsătorite.

Măsură este susţinută de către parlamentul rus, precum şi de preşedintele Vladimir Putin, care o va semna în curând. Aceasta face parte dintr-o serie de acţiuni menite să contracareze influenţa vestică de acceptare a homosexualităţii, apreciază analiștii. Săptămâna trecută, o altă măsură interzicea propaganda pro-homosexualitate făcută copiilor, notează The Washington Post.

Deşi Rusia nu mai pedepseşte homosexualitatea de acum 20 de ani, aceasta este respinsă de majoritatea oamenilor politici şi religioşi, iar legislatorii susţin că din cauza homosexualilor a scăzut rata de natalitate, motiv pentru care, aceştia nu ar trebui să aibă acces la locuri de muncă oferite de stat, să primească tratament medical sau să fie exilaţi.

Dacă această măsură va deveni lege, după cum se prevede, speranţele a 600.000 de copii ruşi de a fi adoptaţi curând se micşorează considerabil. Anul trecut, adopţiile au fost interzise pentru americani, iar în Rusia, sunt permise doar pentru perechile căsătorite.