Anglia ameninţă ţările care nu susţin homosexualitatea

180

Premierul britanic, David Cameron, a ameninţat că Marea Britanie îşi va retrage ajutorul financiar dat ţărilor care interzic homosexualitatea, dacă acestea nu îşi vor reforma punctul de vedere, scrie The Guardian.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu liderii din cele 54 de ţări ale Commonwealth, care a avut loc duminică în Australia. Premierul a avertizat că în condiţiile în care "Marea Britanie este una din ţările care oferă cel mai mult ajutor lumii" e necesar ca "ţările care îl primesc să adere la respectarea drepturilor omului. Este una din condiţiile care determină ajutorul nostru."

Cameron a declarat de asemenea că ar putea boicota următoarea întâlnire Commonwealth (2013), dacă ţara gazdă, Sri Lanka, nu va lua măsuri pentru respectarea tuturor drepturilor omului, inclusiv ale minorităţilor sexuale. Premierul canadian, Stephen Harper, împărtăşeşte aceeaşi viziune cu omologul său britanic, el declarând anterior că va lipsi la întâlnirea din 2013.

„Suntem pregătiţi să investim financiar în ceea ce credem," a spus Cameron. Cu toate acestea, premierul s-a declarat convins că va dura mai mult de doi ani ca problema aceasta să fie rezolvată.

(Foto: Dreamstime)