Adevărata bătălie pentru căsătoria gay abia începe

26

Decizia dată miercuri de Curtea Supremă din SUA, prin care legea DOMA (Defense of Marriage Act) a fost anulată, va fi urmată de revizuiri intense ale câtorva sute de legi federale. Toate legile privitoare la cuplurile heterosexuale (de la consultaţiile pentru serviciile de sănătate, la beneficiile din partea Pentagonului) vor trebui aliniate cu cele ale cuplurilor homosexuale.

Oponenţii căsătoriilor homosexuale spun că bătălia s-a mutat acum în capitalele de stat, întrucât 36 de state americane încă interzic căsătoria gay.

„Partea bună a acestei decizii este că prin ea s-a transmis statelor că aceasta este chestiune de stat, iar statul poate decide," a declarat senatorul Rand Paul, într-o emisiune a lui Glenn Beck. „Bătăia se va pierde la nivel federal. Concentraţi-vă pe statul vostru," şi-a sfătuit Paul aliaţii.

La rândul său, Chad Griffin, preşedintele Human Rights Campaign (care şi-a propus ca, în următorii ani toate statele să legalizeze căsătoria homosexuală) a declarat că „acum sărbătorim, dar mâine ne trezim şi luptăm în focuri."