Biserica Anglicană nu va oferi binecuvântare căsătoriilor homosexuale

238

Deşi anul trecut fusese propusă ideea de a binecuvânta căsătoriile între persoane de acelaşi sex, episcopii Bisericii Anglicane refuză acest lucru.

În cadrul unei întâlniri de săptămâna trecută, episcopii Bisericii Anglicane din Marea Britanie şi-au ratificat poziţia lor faţă de căsătoriile homosexuale: ei nu vor binecuvânta cuplurile de gay, chiar dacă acestea au fost legalizate în Marea Britanie şi vor fi oficiate începând cu luna martie, notează wwrn.org.

Biserica Anglicană susţine şi apără conceptul de căsătorie, ca fiind uniunea între o femeie şi un bărbat. De asemenea, potrivit normelor sale, persoanele homosexuale nu pot fi hirotonite ca episcopi, preoţi sau diaconi şi nici cei care se află deja în serviciul bisericii nu vor putea să se căsătorească cu o persoană de acelaşi sex. Cu toate acestea, perechile de homosexuali căsătorite vor putea solicita din partea bisericii o rugăciune specială, ceea ce poate fi interpretat din partea unora drept o aprobare sau susţinere neoficială a căsătoriei lor.

În noile directive în ceea ce priveşte căsătoriile homosexuale este prevăzut ca preotul să aibă o discuţie cu perechea de homosexuali şi să o întrebe de ce nu acceptă învăţătura oficială a bisericii, dar fără ca aceasta să devină subiectul unui interogatoriu despre viaţa personală.

Noile directive, care cuprind mai multe norme în afară de cele legate de căsătoriile homosexuale, au fost trimise recent tuturor episcopilor şi arhiepiscopilor bisericilor anglicane din întreaga lume şi mulţi dintre aceştia şi-au exprimat deja dezacordul, motivând că Biserica Anglicană se abate de la învăţăturile Bibliei. Autorităţile bisericii declară însă că, deşi cuplurile homosexuale nu pot primi binecuvântarea bisericii, aceasta trebuie să se ocupe de ele, fără a le judeca sau marginaliza.