Video: I-ai oferi haina ta unui copil care moare de frig?

588

În cadrul unui experiment social în Norvegia, un băieţel a fost lăsat să tremure de frig, fără geacă, într-o staţie de autobuz. Iar ceea ce au surprins camerele ascunse care captau reacţiile trecătorilor a fost peste așteptările realizatorilor.

Băieţelul de 11 stătea fără haină, într-o staţie de autobuz din Oslo, tremurând de frig. Trecătorilor care îl întrebau ce este cu el şi de ce este dezbrăcat le răspundea că i-a fost furată haina şi că se afla într-o excursie cu şcoala. Deşi la început trecătorii ezitau, majoritatea dintre aceştia i-au oferit haine sau mănuşi băieţelului, notează huffingtonpost.com.

Acest experiment realizat de către SOS Children’s Villages face parte dintr-o campanie pentru colectarea de haine pentru copiii refugiaţi din Siria. SOS speră ca prin acest video lumea să devină mai conștientă de nevoile celor implicaţi în conflictul din Siria şi mai empatică la suferinţa acestora. Aşa cum generozitatea oamenilor care treceau pe lângă băieţel a fost peste aşteptările realizatorilor experimentului, în acelaşi fel se aşteaptă ca generozitatea lumii să întreacă orice măsură şi să încerce să facă viaţa copiilor sirieni mai uşoară.

Mai bine de 6,5 milioane de persoane din Siria au fost relocate, din cauza războiului civil care are loc în ţară. Peste 2 milioane de copii au fugit în ţările vecine, precum Iordania, Liban şi Turcia. Situaţia copiilor este foarte dificilă, deoarece trăiesc în permanenţă cu frică şi în condiţii foarte precare. Iernile în Siria sunt foarte vitrege, cu temperaturi extrem de scăzute, zăpadă şi mult vânt.

SOS Children’s Villages a creat o reţea numită Mayday, care va oferi haine groase, saltele, alimente şi pături pentru cât mai multe familii din Siria. Cei care vor să colaboreze cu acest ONG, o pot face prin intermediul site-ului www.sos-barnebyer.no.

Sursa foto: captură YouTube