Căsătoria gay, respinsă în Australia

78

Două propuneri de legalizare a căsătoriilor homosexuale înaintate Parlamentului federal australian, săptămâna trecută, au fost respinse în ambele camere, cu majoritate de voturi.

Propunerea de legalizare a venit din partea Partidului Muncitoresc, care este la conducere, la nivel federal. Votul a fost de 42 pentru şi 98 împotrivă. Atât prim-ministrul Julia Gillard, cât şi liderul opoziţiei, Tony Abbott, au votat conform promisiunii de a nu permite introducerea căsătoriilor homosexuale, relatează CatholicCulture.

Australian Broadcasting Corporation notează că preşedintele Senatului, John Hogg, rareori ia cuvântul când se dezbate o lege, dar acum a ţinut să spună că are „o convingere adâncă că mariajul trebuie să fie exclusiv între un bărbat şi o femeie".

Jurnaliştii australieni spun că odată cu această decizie, Australia a intrat într-un război cultural de lângă durată, împotriva căsătoriei homosexuale. În ciuda votului negativ din ambele camere ale Parlamentului, dezbaterea pe această temă este departe de a fi încheiată. În Tasmania, propunerea a trecut deja de prima cameră şi se aşteaptă votul final. Alte astfel de iniţiative vor fi introduse pentru dezbatere şi în Australia de Sud şi Noul Wales de Sud.