Franţa ar putea interzice folosirea cuvintelor „mamă” și „tată” în documentele oficiale

144

O iniţiativă legală care vine la pachet cu propunerea de a legaliza căsătoriile între cuplurile de homosexuali i-a revoltat pe catolicii francezi, informează The Telegraph.

Franţa ar putea interzice folosirea cuvintelor „mama" și „tata" în documentele oficiale, pentru a adecva limbajul unei eventuale legislaţii care ar permite căsătoriile între parteneri de același sex. Potrivit propunerii legislative, cuvintele „mama" și „tata" ar urma să fie înlocuite în codul civil de cuvântul „părinţi".

Philippe Barbarin, cardinalul Bisericii Catolice franceze i-a avertizat pe credincioși că legalizarea căsătoriei gay ar putea pava drumul pentru legalizarea incestului și a poligamiei. „Căsătoriile homosexuale ar putea preceda un colaps complet al societăţii," a punctat cardinalul într-un interviu acordat postului de radio creștin RFC.

Președintele francez Francois Hollande a promis în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale că va legaliza căsătoriile între cuplurile de homosexuali. Proiectul de lege va fi prezentat cabinetului său pentru aprobare pe 31 octombrie.