Pastor baptist: „Acceptarea homosexualilor ne garantează progresul”

643

Într-un editorial amplu pentru revista Christianity, un pastor baptist din Marea Britanie i-a invitat pe creştini să susţină comunitatea LGBT, sub pretextul că societatea poate astfel să progreseze.

Pastorul Steven Chalke cheamă creştinii la o nouă înţelegere creştină a relaţiilor homosexuale, deoarece acceptarea şi includerea comunităţii LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali) ar trebui să fie "principalul obiectiv pentru progres".

„Ar trebui să găsim modalităţi pentru a susţine şi încuraja pe cei care vor să facă parte sau fac deja parte dintr-o uniune civilă, deoarece ei au un rol foarte mare în biserică", a scris Chalke.

Pastorul se alătură unui curent care susţine acceptarea homosexualităţii, pentru ca tinerii evanghelici să se poată concentra pe rezolvarea unor probleme mai importante. Într-un articol pentru BuzzFeed, reporterul Anna North a afirmat că tinerii „sunt sătui de politica sexuală". „Cultura războiului (nr împotriva homosexualilor) nu-i mai atrage pe tineri. Ei nu mai sunt interesaţi de o spiritualitate care să-i ajute să devină războinici. Ei vor să repare cultura".

Un pastor newyorkez a fost de acord cu opinia lui North, subliniind că tinerii evanghelici sunt interesaţi de „sărăcie, dreptate socială şi mediu – nu de politici sexuale", informează Huffington Post.