Creștinii, împărţiţi în privinţa „tratamentului” pentru homosexualitate

63

Creştini și umanişti deopotrivă critică poziţia unor grupări creştine care promovează o „terapie de convertire" pentru „vindecarea" homosexualilor şi a bisexualilor.

Creştinii au păreri împărţite cu privire la această problemă şi această terapie a fost criticată adeseori de grupurile LGBT (lesbian, gay, bisexual and transgender) creștine şi de British Humanist Association. Există puţine dovezi că această metodă este eficientă, după cum reclamă părţile. "Cele mai multe terapii intenţionează să pună capăt legăturilor afective dintre oameni, în timp ce această terapie îşi propune să "vindece" o atracţie sexuală normală şi plină de iubire", a declarat Symon Hill, director asociat la Ekklesia.

Câţiva episcopi şi alţi clerici aparţinând Bisericii Anglicane şi-au declarat susţinerea pentru această terapie, semnând o scrisoare făcută publică de Daily Telegraph ieri. Poziţia şi argumentele pro se bazează pe faptul că "a fost demonstrat clinic că îngijirea psihologică a celor care sunt tulburaţi de o atracţie sexuală nedorită atrage o serie de schimbări benefice, în special în pacienţii motivaţi".

Sursă: Ekklesia