Cuplurile gay germane vor avea egalitate fiscală

131

Un grup de parlamentari creştin-democraţi a propus marţi la Berlin un proiect de lege care să garanteze cuplurilor homosexuale aceleaşi tarife de impozitare a veniturilor ca şi cele pentru cuplurile heterosexuale căsătorite.

Marţi, Ministrul federal al Familiei, Kristina Schröder, a salutat proiectul pe care l-a încurajat, declarând pentru Sueddeutsche Zeitung, că proiectul de lege continuă măsurile care acordă drepturi egale cu ale cuplurilor heterosexuale căsătorite.

Proiectul legislativ vine după ce Înalta Curte de Apel din Germania a dat câştig de cauză unui angajat aflat într-un parteneriat civil. Acestuia i-a fost refuzat un spor la salariu care este acordat persoanelor căsătorite, tocmai din cauza faptului că acesta făcea parte dintr-o uniune civilă cu un partener de acelaşi sex.

Subiectul va fi discutat pe larg la Berlin după pauza parlamentară de vară.

Conform Institutului German de Statistică, în anul 2010 existau în Republica Federală 63.000 de cupluri formate din parteneri de acelaşi sex. Dintre ele, aproximativ 37%, respectiv 23.000 îşi oficializaseră, la momentul respectiv, relaţiile prin aşa-numitele uniuni civile.