Homosexualitatea este păcat? Americanii au păreri împărţite

3

Un sondaj de opinie realizat online de organizaţia LifeWay a descoperit că 44% dintre americani consideră că homosexualitatea este un păcat, în timp ce 43% consideră că nu este păcat, iar 13% nu sunt siguri, informează Christian Post.

Deşi media este echilibrată, răspunsurile au fost foarte diferite, din cauza diferenţelor de sex, educaţie, frecvenţa prezenţei la serviciile religioase şi de afilierea religioasă ale celor intervievaţi.

Aproximativ 47% dintre bărbaţi şi 40% dintre femei cred că homosexualitatea este un păcat. Aceeaşi opinie o au şi 71% dintre cei care participă săptămânal la un serviciu religios şi 8% dintre cei care nu frecventează deloc biserica.

După afilierea religioasă, 82% dintre creştini consideră homosexualitatea un păcat, în timp ce numai 29% dintre persoanele afiliate altor religii consideră această afirmaţie adevărată. 

De asemenea, procentul este mai mare în dreptul celor care nu au studii superioare. Astfel, 49% dintre cei cu studii medii consideră homosexualitatea păcat, în timp ce persoanele cu studii superioare sunt de acord cu afirmaţia în procent de 35%.

Sondajul online a fost realizat în perioada 23-26 septembrie 2011, pe un eşantion reprezentativ de 2.144 de americani.