Legea care interzice terapia de conversie a homosexualilor, contestată

209

Institutul conservator „Pacific Justice" a contestat la curtea federală proaspăta lege care interzice aplicarea terapie de „conversie" pentru tinerii homosexuali cu vârste sub 18 ani, relatează LA Times.

Duminică, guvernatorul Jerry Brown a semnat o propunere legislativă care face din California primul stat american care interzice o formă controversată de psihoterapie, menită să schimbe orientarea sexuală a adolescenţilor de la cea homosexuală, la cea heterosexuală.

Brown a acuzat acest tip de terapie că „nu are nicio bază știinţifică sau medicală și că va fi, de acum, destinată lăzii de gunoi a șarlataniei".

Legea este „înfiorător de neconstiţională", a replicat, în schimb Brad Dacus, președintele Institutului „Pacific Justice", acuzând că noua prevedere încalcă drepturile privind libera exprimare ale terapeuţilor și drepturile privind intimitatea pacienţilor.

„Această înfiorătoare lege nu face admite nicio excepţie precum victimele tinere ale abuzului sexual, care suferă din cauza unei atracţii sexuale nedorite faţă de persoane de același sex, și nici nu respectă conștiinţele specialiștilor în sănătatea psihică, angajaţi în biserici," a mai reclamat Dacus. „Intentăm acest proces pentru a apăra familiile, copiii și libertatea religioasă," a conchis președintele.