Parada Gay în România – marșul diversităţii sau „inversităţii”?

264

    GayFest 2010 se află la cea de-a șaptea ediţie în România. Până sâmbătă inclusiv au loc manifestări culturale și artistice ale comunităţii LBGT, organizate de Asociaţia Accept, care se vor încheia cu un Marș al Diversităţii în capitală.

    Evenimentele de anul acesta sunt susţinute de ambasade europene la București. „Într-o societate deschisă şi diversă fiecare individ trebuie tratat egal, fără a se ţine cont de orientarea sexuală", afirmă ambasadorul britanic, în timp ce omologul său francez e de părere că „homosexualitatea trebuie să fie discutată în şcoli şi universităţi. Chestiunea trebuie ridicată pentru a înlătura toate vechile clişee."

    “Scopul nostru de anul acesta e să construim o relaţie cu Biserica, să schimbăm ideile acestei instituţii, ca să fim acceptaţi ca şi restul creştinilor. Vrem ca şi legislaţia românească să permită căsătoriile între persoane de acelaşi sex”, a declarat pentru Libertatea Diane Fisher, membru al Bisericii Comunităţii Metropolitane din SUA şi unul dintre susţinătorii Gayfest din România.

(Sursa: Hotnews)