Ai un examen? Bea apă

467

Elevii care nu beau apă înainte de examen riscă să lucreze mai puţin eficient, din pricina deshidratării. Cercetători ai Universităţii Cambridge și de la Institutul de Psihiatrie din Londra au descoperit că funcţionarea creierului este afectată de studiul în camere neaerisite sau în care este prea cald.

În astfel de condiţii, tinerii trebuie să depună mai mult efort pentru a compensa efectele pe care deshidratarea le are asupra activităţii neuronale.

„Aceste concluzii pot fi relevante pentru politicile școlare privind disponibilitatea apei, deoarece s-a demonstrat că elevii pot suferi de deshidratare, de la cea moderată la cea severă, mai ales în zonele cu temperaturi foarte ridicate. Mulţi profesori nu apreciază corect importanţa hidratării potrivite a copiilor”, este de părere dr Matthew Kempton, unul dintre conducătorii studiului.

Mai mult, studii anterioare realizate pe adulţi au arătat că deshidratarea face creierul să se micșoreze. Adesea, dehidratarea provoacă dureri de cap, oboseală și chiar depresie. Statistici din Marea Britanie arată că un englez obișnuit consumă zilnic doar 200 ml de apă, adică de 10 ori mai puţin decât cantităţile recomandate de medici. (Sursa: The Telegraph)