Paris: Protest anti-gay cu sute de mii de participanţi

198

Sute de mii de protestatari au ieșit duminică în stradă în Paris, pentru a manifesta împotriva iniţiativei legislative care propune acordarea dreptului la căsătorie și adopţie, cuplurilor gay.

Protestul a fost format din trei rânduri de manifestanţi, care s-au reunit pe Champs de Mars, un parc mare din apropierea Turnului Eiffel. Potrivit Mediafax, numărul de 800.000 de manifestanţi a fost afișat pe ecrane uriașe instalate la baza Turnului Eiffel, deși Poliţia nu a putut valida la acel moment numărul vehiculat. Autorităţile se așteptau însă la circa 150.000-300.000 de participanţi.

Demonstranţii, sprijiniţi de Biserica Catolică și de opoziţia franceză de dreapta, susţin că legea propusă de guvernul socialist al Franţei ar submina piatra de temelie a societăţii (familia).

„Această manifestaţie are valoare de test pentru François Hollande deoarece se va vedea foarte clar că în Franţa sunt milioane de francezi care sunt probabil îngrijoraţi de această reformă", a declarat Jean-François Copé, secretarul general al principalului partid de dreapta, UMP.