Tată homosexual, susţinător al căsătoriei tradiţionale

124

A divorţat de soţie în scopul explorării propriei orientări gay și acum spune că „a întemeia o familie alături de un bărbat nu are aceeaşi valoare ca atunci când o întemeiezi alături de o femeie." Doug Mainwaring, co-fondator al National Capital Tea Party Patriots, consideră că a nega copiilor dreptul de a avea părinţi de ambele sexe este un rău obiectiv, aceştia având nevoie şi tânjind după amândoi părinţii, potrivit worldmag.com .

Acest raţionament l-a determinat pe bărbat să îşi reprime dorinţele sexuale şi să se mute împreună cu fosta soţie, pentru a se implica activ în creşterea celor doi fii adoptaţi. Motivaţia principală a deciziei luate s-a bazat pe convingerea că, numai primind şi oferind afecţiune ambilor părinţi, copiii se pot dezvolta pe deplin.

În „pledoaria" pe care o face pentru Public Discours, Doug continuă spunând că acei bărbaţi care îşi transformă homosexualitatea în aspectul dominant al vieţii lor au de pierdut, diminuând valoarea celorlalte domenii ale existenţei: social, familial, emoţional şi intelectual.

Fără a dezaproba uniunile civile reprezentate de cuplurile homosexuale, acesta nu poate fi împăcat cu ideea căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Deşi convingerile împărtăşite nu derivă din tradiţie sau religie, Doug afirmă cu tărie că mariajul nu este un termen flexibil, ci imutabil, reprezentând însăşi baza societăţii.