Infografic: ce își doresc românii când caută iubirea pe internet

603

Epidemia singurătăţii a prins și România. De la an la an, numărul persoanelor singure crește cu câte 9%, conform unei statistici realizare de Sentimente.ro, cel mai mare site de dating online din ţară.

La ora actuală, dintre toate aceste persoane singure, 80.000 își caută iubirea pe intenet, și acesta este doar numărul conturilor înregistrate pe Sentimente.ro. „Piaţa este în creştere în ultimii ani ani, site-ul nostru, înfiinţat în 2001, înregistrând un număr tot mai mare de conturi", a declarat Flori Dragomir, fondatorul site-ului, pentru Adevărul. Cauzele acestui fenomen ar fi orientarea primordială către carieră, dar și numărul mare de divorţuri.

Cei de la Sentimente.ro au realizat portretul utilizatorului de astfel de site-uri, cu ajutorul unui infografic. Se pare cei mai numeroși utilizatori sunt bărbaţii, care însumează 57%, faţă de femei, cu un total de 43%. Dintre bărbaţi, cei mai activi utilizatori sunt cei cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani, care caută femei de aceeași medie de vârstă. Dar, per total, cele mai curtate femei sunt cele de 26 de ani, iar cei mai căutaţi bărbaţi sunt cei de 45 de ani.

Bărbaţii preferă femeile de carieră, iar femeile caută „băieţi buni". În general, sunt la mare căutare părul blond și ochii verzi sau albaștri. Conform Sentimente.ro, 47% din utilizatorii de site-uri de dating sunt absolvenţi de facultate şi majoritatea au venituri de până în 1.200 de euro.