Cercetătorii au descoperit rădăcinile genetice care provoacă leucemia

462

Cercetătorii au descoperit mutaţia genetică ce produce leucemie la făt încă din pântecele mamei, arată BBC.  Cercetarea a fost realizată de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.

Aceştia au analizat ADN-ul unor gemeni identici care suferă de leucemie limfoblastică acută. În urma testării sângelui şi a măduvei osoase a copiilor, rezultatele au arătat că ambii fraţi au în organism o mutaţie genetică identitcă, care ar putea fi responsabilă pentru declanşarea acestei boli.

Cel mai probabil, unul dintre gemeni a dezvoltat această mutaţie genetică, care s-a transmis şi în cazul celuilalt embrion, prin circulaţia sângelui placentar, susţin cercetătorii. Au mai fost găsite alte 22 de mutaţii, ce diferă în funcţie de copil, despre care oamenii de ştiinţă presupun că s-au format după naştere.

Leucemia este cea mai frecventă formă de cancer dezvoltată de copii. Descoperirea cercetătorilor britanici ar putea duce la realizarea de noi medicamente pentru tratarea eficientă a bolii.