Infografic: cum îi afectează mass-media pe copii

252

În prezent, copiii sunt bombardaţi din ce în ce mai des de programe în mass-media, care îşi pun amprenta pe dezvoltarea lor, arată un infografic realizat în Statele Unite.

Din punct de vedere al expunerii, copiii cu vârste sub 2 ani petrec de două ori mai mult timp în faţa televizorului (53 de minute în fiecare zi) decât în compania cărţilor (23 de minute zilnic). Acest fapt poate fi explicat prin existenţa unui televizor în dormitorul copilului în 42% dintre casele americane.

În consecinţă, părinţii şi educatorii sunt îngrijoraţi deopotrivă de consecinţele pe care acest obicei îl poate avea în viaţa copiilor.

Pe de o parte, 42% dintre părinţii chestionaţi au declarat că sunt îngirjoraţi de faptul că, în câţiva ani, copiii lor nu vor putea să se concentreze, vor fi lipsiţi de gândire analitică şi vor dori să obţină satisfacţie imediată.

Pe de altă parte, profesorii consideră că cel mai mare pericol este că elevii nu vor putea să se concentreze (risc confirmat de 77% dintre profesori), că vor avea abilităţi nesatisfăcătoare de comunicare orală (59%) şi scrisă (58%) şi vor fi incapabili să rezolve temele pentru acasă (54%).