Latura productivă a amânării

675

Lifehacker a enunţat câteva metode prin care amânarea poate fi transformată dintr-un obicei negativ, într-unul benefic.

Lifehacker a enunţat câteva metode prin care amânarea poate fi transformată dintr-un obicei negativ, într-unul benefic.

Un strop de inspiraţie este binevenit atunci când amâni pentru că ai impresia că ești dezorganizat, ori copleșit de dificultatea sau neplăcerea provocată de proiectul de care te ocupi. Internetul îţi stă la dispoziţie cu o mulţime de idei și de sfaturi practice bune de citit atunci când ai tendinţa de a procrastina. Astfel vei transforma această perioadă în care „pierzi vremea", într-un timp folosit în mod productiv. S-ar putea să găsești chiar inspiraţia pentru a termina proiectul care îţi dă bătăi de cap.

Dacă internetul nu îţi oferă sursa de inspiraţie de care aveai nevoie, iar tu continui să amâni rezolvarea sarcinii, închide „fereastra" browserului și fă o plimbare de câteva minute pe afară. Deconectarea îţi va ajuta creierul să se relaxeze și îţi va crește productivitatea.

Atunci când amâni o sarcină pentru că simţi că te-ai împotmolit și nu găsești o rezolvare, sună un prieten. Ia-ţi câteva minute libere pentru a discuta cu cineva, pentru a-i expune problema care îţi dă de furcă și pentru a-l ruga să îţi ofere opinia sau sfaturile sale. S-ar putea să găsești exact acele idei noi, proaspete, de care aveai nevoie!

Nu în ultimul rând, atunci când ai tendinţa de a amâna, profită de acele momente pentru a-ţi scrie pe hârtie gândurile. Fie că e vorba de o listă de lucruri pe care trebuie să le faci, de ceea ce ai reușit să termini până acum sau chiar un articol pe o temă care te pasionează sau unul personal, notează-ţi lucrurile care îţi trec prin minte. S-ar putea ca eseul scris să îţi fie de folos mai târziu, ori să îţi servească drept sursă de inspiraţie.