Evanghelizarea romilor schimbă în bine societatea

79

Liderii romi din Europa au dat un puternic mesaj către comunităţile religioase de pe continent, pentru a nu mai discrimina pe romi, deoarece aceştia au capacitatea să crească şi să schimbe în bine comunitatea lovită de sărăcie, prejudecăţi, analfabetism.

Starea de fapt nu este prea îmbucurătoare. Din cei 12 milioane de romi din Europa, numai 15% au terminat cursurile liceale teoretice sau vocaţionale, sub 30% sunt angajaţi şi aproximativ 45% trăiesc în case fără bucătărie, toaletă sau electricitate, potrivit unui raport la Băncii Mondiale din 2012.

Însă încurajarea vine de la romii care au fost evanghelizaţi, o tendinţă benefică în rândurile populaţiei de pe continent. Până acum, programele religioase adresate romilor sau în care romii au fost implicaţi au transformat cu success zeci de indivizi. „Singura instituţiei care poate ajuta comunitatea romă este biserica, deoarece aceasta este printre puţinele instituţii în care romii nu şi-au pierdut încrederea", a declarat Miodrag-Miša Bakić, liderul unei biserici.