Dezbatere teologică pe Twitter după tornada din Oklahoma

67

Un tweet ce conţinea două versete biblice din cartea Iov, postate de pastorul evanghelic John Piper a stârnit o ample dezbatere teologică chiar după recenta tornadă din Oklahoma.

Cele două versete controversate sunt Iov 1, 19-20: "Şi deodată, a venit un vânt mare de dincolo de pustie, şi a izbit în cele patru colţuri ale casei: Casa s-a prăbuşit peste tineri, şi au murit. Şi am scăpat numai eu, ca să-ţi dau de ştire. Atunci Iov s-a sculat, şi-a sfâşiat mantaua, şi şi-a tuns capul. Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat".

Explicaţia lui Piper este că supravieţuitorii tornadei vor înţelege că „Dumnezeu este bun şi plin de milă". Însă alţi teologi, precum autoarea creştină Rachel Held Evans, au considerat că Piper foloseşte „o teologie abuzivă" care Îl prezintă într-o lumină greşită pe Dumnezeu. Opinia lui Evans a fost împărtăşită şi de pastorul Rick Warren.

Aceasta nu este prima dată când Piper este condamnat pentru afirmaţii nepotrivite. Acesta a fost criticat şi după o postare pe blog, după o altă tornadă, când acesta a scris că fenomenul meteo a fost „o formă blândă de avertizare" pentru credincioşii unei biserici ce fusese distrusă, deoarece aceştia acceptaseră homosexualitatea în rândul membrilor, informează Religion News.