Plantăm speranţe pentru #Colectiv

715

Copacii reprezintă un simbol al imortalităţii, al puterii, al siguranţei, al ambiţiei și al sănătăţii. Copacii înseamnă, pentru noi, oamenii, aer curat, oxigen și viaţă. Cu aceste simboluri în gând și în suflet, Asociaţia AMiCUS București te invită pe 22 noiembrie, de la ora 9, lângă localitatea Snagov, la o acţiune colectivă în care vei planta nu doar copaci, ci și speranţe pentru supravieţuitorii tragicului accident din clubul Colectiv.

„Dorim și noi să le transmitem tinerilor în suferinţă faptul că ne gândim la ei zilnic și că ne rugăm la Dumnezeu pentru vindecarea lor. Ca un simbol al speranţei noastre, vrem să plantăm copaci pe un teren ce va deveni pădurea lor. Ne gândim cu bucurie la timpul când vor vedea acele plante firave ce vor deveni copaci viguroși dăruind oamenilor oxigen – la fel ca experienţa lor de viaţă”, scriu reprezentanţii Asociaţiei AMiCUS pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Un copac sau o pădure nu poate șterge cu buretele suferinţa fizică și traumele psihice ale celor care s-au aflat în seara de 30 octombrie în clubul Colectiv. Încă această acţiune poate fi încă un mod prin care oricare dintre noi își poate arăta solidaritatea și sprijinul faţă de supravieţuitorii accidentului. În plus, este un gest prin care fiecare poate contribui la construirea unei planete sau măcar a unui colţ de lume mai bun, care simbolizează viaţă, sănătate și speranţă.

O parte din membrii echipei Semnele timpului vor merge și ei, alături de toţi cei care vor să se implice în această acţiune, pentru a planta copaci, purtându-i în gând pe cei care se luptă pentru viaţa lor sau se refac după incidentul de la Colectiv, pe apropiaţii lor și pe cei care, în urma accidentului, au pierdut oameni dragi.

Acţiunea demarată de Asociaţia AMiCUS este sprijinită de Romsilva, de Fundaţia Visul Luanei și de Fundaţia Snagov și se va desfășura duminică, 22 noiembrie, între orele 9 și 13, în apropierea localităţii Snagov. Pentru a rămâne la curent cu detaliile, urmăriţi pagina de Facebook dedicată evenimentului.