„Proiectul Gentleman“ – pentru o viitoare generaţie de gentlemeni

439

Cum ai defini conceptul de „gentleman”? Dar dacă ar trebui să îi explici unui copil ce înseamnă acest lucru, cum ai face-o? „Proiectul Gentleman” îşi propune să arate și să inspire băieţeilor (și nu numai) acele caracteristici care fac dintr-un bărbat un gentleman.

„Tată, ce este un gentleman?“ Aceasta a fost întrebarea cu care un copil de 5 ani l-a surprins într-o zi pe tatăl său, Kirk Chugg. Acesta, un antreprenor în domeniul articolelor de îmbrăcăminte, obişnuia să vorbească şi în prezenţa copiilor despre clienţii săi gentlemeni şi despre cât de important este să fii un gentleman. Aşa că, într-o zi, unul dintre fii săi l-a întrebat ce înseamnă acest lucru, întrebare care a dat naştere unui proiect a cărui ţintă este să creeze o generaţie de adevăraţi gentlemeni.

Există o oarecare confuzie atunci când este vorba despre ce înseamnă să fii un gentleman. Pentru unii, e ceva de modă veche, ceva ce nu mai e „cool“, care ţine de îngrijirea aspectului exterior. În realitate însă, a fi gentleman implică ceva mai mult decât o înfăţişare plăcută; această calitate presupune o serie întreagă de caracteristici comportamentale, care fac din posesor o persoană deosebită.

Nu e uşor să îmbini în mod eficient viaţa profesională cu cea de familie şi, în unele cazuri, acest lucru devine o adevărată provocare. Chugg, preocupat de creşterea copiilor săi, de puţinul timp pe care îl are la dispoziţie pentru a-l petrece împreună cu ei, şi-a dat seama că explicaţiile referitoare la ce înseamnă a fi un gentleman pot constitui un prilej de a le insufla anumite învăţături de viaţă şi de a stabili un mod inedit de a interacţiona cu ei, potrivit forbes.com.

Aşadar, a început să se implice mai mult în viaţa copiilor săi, să le „predea“ lecţii de onestitate, respect, bune maniere, printre altele, însoţite de propriul exemplu şi de anumite activităţi. La scurt timp după asta, a fost uimit să constate transformările din viaţa fiilor săi. A împărtăşit această experienţă şi altor părinţi, care se confruntau cu fel de fel de probleme şi care au experimentat în propria casă beneficiile acestei metode. Observând încă o dată că puterea voinţei şi a propriului exemplu pot schimba mica lume din casa fiecăruia, au realizat un plan prin care încearcă să schimbe lumea. Astfel a luat fiinţă „The Gentleman Project”, fondat de un tată convins de faptul că, printre alte sarcini pe care le are un părinte, se află şi aceea de a face din copii viitori „ladies and gentlemen“, în adevăratul sens al cuvântului.

DISTRIBUIE: