Cum tratezi depresia fără medicamente

20977

Uneori, pentru a combate episoadele de depresie cu care te confrunţi, cele mai eficiente remedii se pot dovedi a fi tratamentele naturale: de la modificarea stilului de viaţă, până la schimbarea modului dăunător de gândire.

Exerciţiile fizice cresc secreţia de endorfine, hormoni ai fericirii, lucru care ar putea fi de folos persoanelor care suferă de depresie, notează Web MD. Dr. Ian Cook, psihiatru și directorul Programului Clinic și de Cercetare a Depresiei de la UCLA, susţine că în momentele în care desfășori activitate fizică cu regularitate, îţi încurajezi creierul să se recompenseze.

Anumite suplimente pot ajuta la reducerea depresiei. De exemplu, acizii grași omega-3 (din pește sau anumite seminţe) sau acidul folic ar putea ajuta la combaterea acestor stări de tulburare. Cu toate acestea, dr. Cook atrage atenţia că decizia de a lua suplimente trebuie luată numai după consultarea medicului specialist, mai ales dacă urmezi un tratament medicamentos.

Setarea de obiective ar putea, de asemenea, să îţi înlăture acea senzaţie că nu reușești să faci nimic, produsă de depresie. Poţi începe cu planuri mici, care sunt ușor realizabile, precum citirea câtorva pagini, ori spălatul vaselor zilnic, sfătuiește dr. Cook.

Zâmbetele și râsul sunt o „super vitamină" care ajută la refacerea inimii după un eveniment nefericit, au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Kansas. De asemenea, zâmbetele reduc nivelul de stres, contribuind la relaxarea interioară.

Nu în ultimul rând, depresia poate fi combătută prin schimbare. Aceste episoade de tulburare lăuntrică indică, adesea, că ceva în viaţa ta nu merge așa cum ar trebui. De aceea, este important să observi care sunt lucrurile în neregulă, pentru a putea face acele schimbări de care ai nevoie, sfătuiește Mother Nature Network.

În anumite circumstanţe, depresia poate fi învinsă fără ajutorul medicamentelor, ci doar prin modificări mici ale comportamentului. Cu toate acestea, aproximativ 7% dintre europeni sunt consumatori de antidepresive, arată cel mai recent Eurobarometru privind sănătatea mintală în statele Uniunii Europene, citat de Ziare.com. De asemenea, circa 11% dintre americanii cu vârste peste 12 ani consumă antidepresive, arată un raport al Centrului Naţional american pentru Statistici în Sănătate, publicat în 2011. Mai mult, un studiu apărut în jurnalul Health Affairs a arătat că în SUA, peste 70% dintre reţetele pentru antidepresive sunt eliberate unor persoane care nu au fost diagnosticate cu depresii ori tulburări psihologice, notează Rodale News.