Modul în care ne începem ziua este unul decisiv, deoarece acela este momentul în care construim baza pentru ziua ce ne stă în faţă. De aceea, bloggerul Marc Chernoff, specialist în dezvoltare personală, a făcut o listă cu şapte paşi pentru oricine îşi doreşte să îşi înceapă ziua fericit.

Primul pas este trezirea lentă. Momentele dintre noapte şi zi sunt momente sacre, în care ne putem bucura de pace, prin urmare fiecare respiraţie trebuie savurată şi fiecare mişcare trebuie să emane recunoştinţă pentru o nouă zi pe care o putem trăi.

Al doilea pas este alegerea unui timp pentru a medita la iubirea şi la harul lui Dumnezeu. O nouă zi este sinonimă cu privilegiul de a exista, de a auzi, gândi, iubi, de a fi optimist. A ne face un obicei din a fi recunoscători pentru ceea ce avem şi primim este foarte important pentru fiecare dintre noi, scrie Chernoff.

Al treilea pas este renunţarea la eşecurile din ziua anterioară. Nu lăsaţi trecutul să afecteze prezentul. Lăsaţi ziua de ieri să treacă şi concentraţi-vă la ceea ce aveţi de făcut astăzi, sfătuieşte bloggerul. Apoi, Chernoff spune că este important ca fiecare zi să fie preţuită pentru potenţialul ei de a aduce lucruri frumoase. Aceste aşteptări trebuie formulate chiar de dimineaţă.

Un al cincilea pas pentru o zi fericită este găsirea inspiraţiei şi motivaţiei zilnice. Citiţi câteva versete biblice, citate motivaţionale sau urmăriţi un videoclip care să vă inspire şi să vă încurajeze să luaţi cele mai bune decizii.

În plus, bloggerul ne sfătuieşte să ne exersăm zilnic iubirea, chiar de la primele ore ale zilei. De aceea, este bine ca printre activităţile de dimineaţă să dedicăm 10 minute unei activităţi pe care o iubim, o plimbare în aerul răcoros sau un hobby.

Al şaptelea pas spre o dimineaţă fericită este o rutină relaxantă. Orice obiceiuri relaxante alegem, este important ca acestea să ne ajute să fim detaşaţi, prezenţi. În plus, o dimineaţă relaxantă este una în care suntem nevoiţi să luăm cât mai puţine decizii, de aceea este important să pregătim de seara tot ce ne trebuie a doua zi, inclusiv mâncarea pentru pauza de masă.