Angajaţii, copleşiţi de „sindromul burn out"

141

Redresarea economică prea lentă are un impact major nu doar asupra ratei şomajului şi a programelor sociale, ci şi asupra angajaţilor, care sunt din ce în ce mai stresaţi şi mai obosiţi, sindrom de poartă numele de „burn out".

Angajaţii americani nu doar că sunt stresaţi de numărul crescut de responsabilităţi şi de plata întârziată a salariilor, dar sunt copleşiţi şi de oboseala acumulată în aceşti ani de criză, confirmă un sondaj de opinie recent.

„Un număr important de angajaţi americani sunt epuizaţi şi numărul este din ce în ce mai mare", a declarat Richard Chaifetz, director al ComPsych Corp., firma care a realizat sondajul de opinie. ComPsych este o firmă ce oferă asistenţă unui număr de peste 17.000 de organizaţii internaţionale, cu peste 45 de milioane de angajaţi.

Sondajul naţional finalizat luna aceasta a strâns răspunsuri de la 1.880 de muncitori care au declarat că sunt supuşi stresului prelungit. Aceştia au recunoscut că, la începutul crizei, au fost de acord să îşi facă treaba fără a se plânge, dar au ajuns la capătul puterilor. 

Astfel, 63% dintre angajaţii care au participat la sondaj au spus că sunt foarte stresaţi, obosiţi şi simt că nu au controlul asupra vieţii lor, iar aproape jumătate (46%) au afirmat că lipsesc de la serviciu din cauza problemelor de sănătate cauzate de stres. În plus, aproape 39% dau vina pe numărul prea mare al responsabilităţilor pentru stresul pe care îl resimt, dar 36% aleg să nu facă nimic pentru a se relaxa şi muncesc chiar mai mult.