Sondaj: 3 din 10 angajaţi își simt sănătătea psihologică în pericol

54

Fie că este vorba de stres, conflicte interpersonale, frustrare, lipsa de feedback sau absenţa promovărilor, 27% dintre angajaţi au declarat că nu sunt mulţumiţi de componenta psihologică a mediului de lucru, arată un sondaj de opinie realizat de Ipsos, la cererea Reuters. Ţarile în care procentul de nemulţumiţi este cel mai mare sunt Argentina (44%), Mexic (43%) şi Ungaria (42%).

La polul opus, cei satisfăcuţi de mediul de lucru sunt aproape jumătate. Aproximativ 47% declară că lucrează într-un loc sigur şi relaxant, în timp ce 26% nu ştiu sau nu se pronunţă. Printre angajaţii foarte satisfăcuţi se numără nord americanii şi canadienii, urmaţi de indieni, australieni, britanici şi sud-africani.

Sondajul de opinie a fost realizat în 24 de ţări (Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, Marea Britanie, Ungaria, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Polonia, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Correea de Sud, Spania, Suedia, Turcia şi Statele Unite Ale Americii), pe un eşantion reprezentativ de 14.618 persoane.