Studiu: Prietenii, o metodă eficientă de slăbit

345

Când vine vorba de sănătate fizică toată lumea ştie: mişcarea fizică este indispensabilă. Un studiu recent aduce însă în discuţie un factor mai greu de intuit: prietenii.

Dacă ai o viaţă socială activă și ești înconjurat de prieteni, te poţi menţine mai slab şi mai în formă decât orele îndelungi petrecute la sală, susţine un studiu efectuat la Universitatea de stat din Ohio, citat de Daily Mail.

Studiul, care a fost realizat pe cobai, arată că socializarea şi întâlnirile cu prietenii ajută la creşterea nivelului de “grăsimi bune” în organism, ducând la arderea caloriilor în exces. Mai mult, cercetătorii susţin că este posibil chiar să slăbim prin stimulare socială.

În urma experimentului, Cercetătorii au constatat că şoarecii puşi într-un mediu în care interacţionau mult cu alţi cobai, au pierdut circa 50% din grăsimea abdominală în interval de timp de 4 săptămâni. Mai mult decât atât, şoarecii au slăbit chiar dacă au primit mai multă hrană.

Oamenii de ştiinţă au subliniat importanţa relaţiilor sociale criticând totodată utilizarea în exces a noilor tehnologii de comunicare: “Nu este vorba doar despre un stil sedentar de viaţă şi o dietă bogată în calorii, dar şi de un deficit din ce în ce mai mare de implicare socială şi de comunicare faţă în faţă”.