Foametea ameninţă milioane de africani

150

Organizaţia caritabilă Christian Aid a lansat un apel de strângere de fonduri pentru a ajuta milioanele de africani care se confruntă, potrivit ONU, cu cea mai mare secetă din ultimii 60 de ani, informează The Zimbabwean.

Se estimează că peste 10 milioane de oameni din Cornul Africii sunt afectaţi de secetă, în special în Etiopia, Kenia și Somalia. Potrivit organizaţiilor caritabile care lucrează în regiune, malnutriţia este foarte răspândită, copiii cerșesc adesea apă pe marginea drumului, animalele mor de sete, iar școlile și spitalele se închid din cauza lipsei de apă.

ONU confirmă că porţiuni întinse din nordul Keniei, Somaliei, Etiopiei, Djibouti și Ugandei sunt cotate la nivel de stare de urgenţă, cu doar un pas înainte de a fi declarată foametea.

Organizaţia Oxfam aproximează că circa 80 de milioane de dolari vor fi necesare doar anul acesta, pentru a salva vieţile oamenilor afectaţi. Guvernul britanic a promis să asigure 60 de milioane din acest necesar. Reprezentanţii Christian Aid susţin că e nevoie ca donatorii să își depășească „oboseala" cauzată de recesiunea și nesiguranţa economică actuală și să acţioneze pentru oamenii din Africa.