Unul din patru copii, subdezvoltat din cauza malnutriţiei

292

Numărul copiilor subdezvoltaţi din cauza malnutriţiei, care locuiesc în ţările sărace ale lumii, a scăzut cu o treime în ultimii 20 de ani. Totuşi, aproape un sfert dintre aceştia, în special copiii sub 5 ani, rămân subdezvoltaţi.

Aceasta este concluzia unui raport dat publicităţii luni de UNICEF. În cifre, 165 de milioane de copii din întreaga lume nu sunt dezvoltaţi suficient pentru vârsta lor, în special cei din Africa sub-sahariană şi din sudul Asiei. Din cauza aceasta, copiii se îmbolnăvesc mai des şi au rezultate slabe la şcoală, arată raportul.

Dincolo de a prezenta doar o stare de fapt, UNICEF arată că distribuţia de capsule şi suplimente nutritive a fost un succes, în special în ţările în care vitaminele şi mineralele sunt insuficiente în alimentaţia de bază.

În plus, organizaţia intenţionează să pună accentul şi pe alimentaţia bebeluşului şi a mamei în primii doi ani de viaţă. Studiile au arătat că o cantitate insuficientă de calorii, fier şi acid folic în perioada intrauternină conduce la o dezvoltare slabă a creierului, cu efecte ireversibile.